Va este frica ca va fura masina?

joi, 20 august 2009

Este de folos - reducere de 25% pe perioada de vara

Ceva interesant
"O revista italiana a contactat un hot de masini si l-a pus, ontracronometru, sa sparga 80 de masini. Hotul a reusit sa deschida masini chiar si in numai doua secunde..."
Pe topul international al furtului de auto se afla Toyota, urmat de Volkswagen si Ford. In romania este bine inteles conduce Dacia urmat de Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi, Daewoo, Opel, Fiat, Ford, Renault, Toyota (sursa Interpol, Politia Romana  www.politiaromana.ro ).
Marcajul PERMANENTMARK este un sistem antifurt revolutionar pentru autoturisme care descurajeazã furtul acestora prin inscriptionarea indicativului RO urmat de ultimele 13 caractere ale numãrului de identificare al masinii, atât în locuri vizibile cât si în locuri ascunse, invizibile ( geamuri, parbriz, luneta, elementele de caroserie). Atentie se poate aplica si pe oglinzi. Autoturismul odatã marcat nu mai prezintã  interes pentru hot deoarece nu poate fi comercializat.
Particularitatea acestui sistem constã în faptul cã este activ permanent, are valabilitate nelimitatã în timp si nu poate fi înlãturat sau dezactivat de cãtre hot.
Furtul de auto din romania arata tendinte crescatoare, in 2008 sa furat cu 30% mai multe decat in anii precedenti, datorita crizei financiare furtul de auto este in crestere in Romania.
Firma noastra este importatorul direct al sistemului antifurt PermanentMark Security Systems din Olanda.  Sistemul de marcari este recomandat de societatile de asigurari din Franta, Marea-Britania. Sau sunt tari unde sa impus marcare obligatorie a autoturismelor noi inmatriculate (de exemplu Australia, unde datorata marcarii au redus furtul de auto cu 98% http://www.carsafe.com.au/).

Acuma un asemenea sistem este disponibil si in Romania.
Avantajale sistemului:
- nu este electronic nu se poate anihila, indeparta, un serviciu in plus pentru clienti;
- masinile (autoturisme, utilaje, echipamente) odata marcate nu se mai poate comercializa pe piata neagra, astfel impiedica abuzurile de asigurari, de liesing;
- timpul de executie relativ scurt;
- pretul accesibil (250 lei).
Daca v-am atras atentia nu ezitati sa ne contactati.
In romania conform datelor Politiei Romana raportul intre masini autohtone si straine in ultimi ani sa schimbat, hotii de masini prefera mai mult marcile straine, asta datorita nevoi de piese de schimb ieftine (dezmembrate, piese second hand), si ca masinile straine furate asigura un castig mai mare la vanzare (www.politiaromana.ro).
Cateva elemente marcate cu permanentmark, pe sticla, pe plastic si pe element de caroserie la lumina UV si fara lumina
Cateva elemente marcate, pe sticla, pe stop (pe plastic, optional), element de caroserie fara si cu lumina UV.
Reduceri pe perioada de vara
- mari reduceri  "Vino cu 2 prieteni, marcati 3 masini si primiti 20% reducere. Sau marcati 4 masini la preti de 3."
- posibilitate de plata in rate pentru parcuri auto mai mult de 10 autoturisme (pentru rent a car), la comanda se plateste 20%, la livrare 30%, si 25-25% peste 30 respectiv 60 de zile**. 
Pentru orice informatie, va rog sa-ma contactati.
Cu stima si respect,
PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS
Poti Csaba - director comercial
Tel.: 0040 745 252693
Email.: poti.csaba@permanentmark.ro
www.permanentmark.ro

vineri, 14 august 2009

Politia nu face fata!

Iata din nou o stire de pe www.politiaromana.ro

Două persoane, suspecte de trafic cu maşini de lux, reţinute de poliţişti
Cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor, cu sprijinul D.G.I.P.I., pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor •Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au reuşit, în urma activităţilor desfăşurate, identificarea şi probarea activităţii infracţionale a două persoane, suspectate de trafic cu maşini de lux.
• În scopul eficientizării şi asigurării desfăşurării cu claritate a probatoriului faţă de suspecţii în această cauză, începând cu luna iulie a.c., a fost solicitat sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
• Au fost astfel declanşate o serie de acţiuni specifice de monitorizare a suspecţilor, în urma cărora au fost obţinute date certe şi informaţii importante cu privire la activităţile infracţionale desfăşurate de suspecţi, modalitatea şi împrejurările comiterii faptelor.

Cercetările în acest caz au fost demarate urmare a faptului că Poliţia Română a fost informată, prin intermediul Interpol, că mai multe persoane, de diferite cetăţenii, închiriau autoturisme, folosindu-se de acte false, după care nu le mai restituiau. În urma verificărilor declanşate, au fost identificate în trafic, mai multe autoturisme astfel semnalate, care au fost ridicate şi indisponibilizate pentru clarificarea situaţiei juridice.
Poliţiştii români, sub coordonarea procurorilor, au efectuat miercuri, 12 august a.c., şase percheziţii în Bucureşti şi Buftea, în urma cărora au ridicat mai multe mijloace de probă. Totodată, pe baza probatoriului administrat, faţă de două persoane suspectate de trafic cu maşini de lux a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Cele două persoane sunt suspectate că, din 2007 până în prezent, au deturnat autoturisme de lux de la firme de închirieri / leasing din ţări membre ale Uniunii Europene şi Elveţia. Acestea erau înmatriculate în România pe bază de documente false.
Până în prezent, au fost identificate peste 100 de autoturisme, din care mai mult de jumătate au fost restituite, deja, părţilor vătămate. Celelalte se află în prezent în spaţii special amenajate din cadrul I.G.P.R.
Poliţiştii români continuă activitatea de colaborare cu autorităţi din mai multe state europene, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

www.permanentmark.ro

joi, 13 august 2009

Din nou un caz

Din nou un comunicat de presa despre furt (sursa www.politiaromana.ro)
"AUTOTURISME DE LUX FURATE DIN STRĂINĂTATE
Data: 12/08/2009 Sursa: IPJ IALOMITA
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – Compartimentul Trafic Furturi Auto, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, au depistat, în cursul acestei săptămâni, două autoturisme de lux, care figurau ca fiind furate din Ungaria.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au depistat cele două autoturisme, în valoare de aproximativ 25.000 euro fiecare, în posesia a doi cetăţeni din Municipiul Slobizia.
Cele două maşini au fost indisponibilizate, în prezent acestea aflându-se la sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Ialomiţa, continuându-se cercetările în vederea clarificării situaţii juridice a acestora.
* * *
Poliţiştii recomandă verificarea prealabilă la Registrul Auto Român a autovehiculelor second-hand ce urmează a fi achiziţionate de către cetăţeni, pentru a evita neplăcerile cauzate de cumpărarea unui autovehicul furat.
Tranzacţia va fi efectuată numai în prezenţa deţinătorului de drept al autovehiculului second-hand, iar în cazul în care veţi achiziţiona un astfel de auto, care ulterior se dovedeşte a fi furat, tragerea la răspundere a intermediarului este aproape imposibilă."
www.permanentmark.ro

luni, 10 august 2009

Ce se fura

Sa vedem cam ce se fura in romania, ce masini sau furat in ultima vreme!?
Sursa este foarte simpla www.politiaromana.ro, aici puteti gasi toate masinile furate.
Din prima se poate vedea hoti de masini nu sunt in concediu, chiar mai mult au facut o colectie de masini frumoasa.
Uite despre ce vorbesc (ultimele masini straine):
  • Audi S8, an de fabricatie 2007, furat la data de 09.08.09, din BUCURESTI.
  • BMW 540, an de fabricatie 1993, furat la data de 08.08.09, din BUCURESTI.
  • VW Passat 1,9 TDI, an de fabricatie 2003, furat la data de 07.08.09, din judetul CLUJ.
  • BMW X5, an de fabricatie 2007, furat la data de 02.08.09, din judetul BUCURESTI.
  • Volkswagen Golf, an de fabricatie 1988, furat la data de 07.08.09, din judetul TIMIS.
  • VW Passat, an de fabricatie 2001, furat la data de 06.08.09, din judetul MARAMURES.
  • OPEL ASTRA F-CC, an de fabricatie 1994, furat la data de 05.08.09, din judetul MARAMURES.
  • VW Golf, an de fabricatie 2002, furat la data de 04.08.09, din judetul SATU MARE.
  • Toyota RAV 4, an de fabricatie 2008, furat la data de 06.08.09, din judetul ILFOV.
  • BMW X5, an de fabricatie 2007, furat la data de 06.08.09, din judetul BUCURESTI.
  • MERCEDES CLK 230 KP, an de fabricatie 1999, furat la data de 05.08.09, din judetul TIMIS.
  • BMW 318 I CABRIO, an de fabricatie 1994, furat la data de 31.07.09, din BUCURESTI.
  • Audi A6, an de fabricatie 2005, furat la data de 02.08.09, din judetul SIBIU.
  • BMW 520 I, an de fabricatie 1997, furat la data de 01.08.09, din judetul CONSTANTA.
  • SEAT LEON, an de fabricatie 2007, furat la data de 01.08.09, din judetul ARAD.
  • MERCEDES S400, an de fabricatie 1996, furat la data de 31.07.09, din BUCURESTI.
  • ALFA ROMEO 145, an de fabricatie 1997, furat la data de 31.07.09, din judetul HUNEDOARA.
  • MERCEDES CLS 320, an de fabricatie 2007, furat la data de 30.05.09, din judetul BIHOR.
  • TOYOTA LAND CRUISER, an de fabricatie 2005, furat la data de 31.07.09, din judetul BUCURESTI.
Si lista se poate continua, lista nu eset completa, sunt autovehiculele starine cele mai scumpe furate in ultimele 10 zile. Pe cei care il intereseaza poate consulta intreaga lista pe www.politiaromana.ro.
Care ar fii solutia pentru a impiedica furtul de auto:
- aplicarea semnelor distinctive (marcarea) se dovedeste cea mai buna metoda (www.permanentmark.ro);
- implicarea institutilor statului (Politia, RAR etc...);

luni, 3 august 2009

Furt

Faptele

Furtul autovehiculelor produce mari pagube în toate ţările, în ciuda eforturilor depuse de cercetători de a dezvolta an de an sisteme de protecţie din ce în ce mai performante şi sigure. Inovaţiile introduse de producătorii sistemelor, sunt anihilate într-un termen relativ scurt câtre delicvenşi specializaţi, situaţia care necesită găsirea unor soluţii de protecţie. Aceasta luptă nu se termină niciodată...

În România furtul de maşini e în creştere exponenţială. In cazul declansarii alarmelor, majoritatea oamenilor nu mai reacţionează, în timp ce cu sistemele antifurt din comerţ "specialiştii" se familiarizează şi le scot din funcţie în cîteva clipe. Sistemele mecanice antifurt doar prelungesc timpul de acţiune şi nu împiedică furtul acestora. Chiar şi sistemele cele mai moderne de urmărire prin satelit pot fi anihilate relativ usor, prin perturbarea mediului înconjurător, in ciuda preţul ridicat al acestor sisteme.

Atunci care este soluţia?

Specialiştii împart hoţii de maşini în 3 categorii. Cea mai neînsemnată e categoria numită Joyrideri. Ei sînt cei care fură cîte o maşină doar pentru distractie de scurta durata, după care o părăsesc. A doua categorie foloseşte masina furata, pentru o altă fraudă, adica doar o "împrumută", aşadar nici ei nu le fură pentru a face profit din maşină. În categoria a treia şi cea mai numeroasă includem hoţii de maşini profesionisti, care în general lucrează în echipe mici şi în general la comandă. Statisticile arată că marea majoritate a maşinilor furate ajung la atelierele de dezmembrat, fiind valorificate ulterior pe piaţa neagră sub formă de piese de schimb. Singura soluţie cu rezultat s-a dovedit a fi marcarea a mai multor componente, astfel încăt aceste marcaje să fie cat mai greu de indepartat şi la un preţ ce nu merită. Statisticile internaţionale arată că aceste maşini marcate cu sistemul neîndepărtabil, pezintă siguranţ foarte ridicată, fiindcă hoţii de maşini nu se angajează la greutăţile de vânzare şi la risc ridicat de a se da de gol. Aceste sisteme iniţial au fost dezvoltate pentru regăsire şi identificare ultrioara şi totuşi practic funcţionează ca sistem de protecţie. Nu de mult încă Australia conducea în statistica furturilor de maşini, raportat la numărul de locuitori. Guvernul şi firmele de de asigurări a subvenţionat marcarea maşinilor încă la ieşirea din saloane. In urma acestor activităti cota de 13000 maşini furate pe lună a scăzut la 6500, iar din acestea marea majoritate au fost maşinile nemarcate!

Firma olandeză PERMANENTMARK® SECURITY SYSTEMS de mai bine de douăzeci de ani se ocupă cu marcarea şi protecţia autovehiculelor. Până acum mai mult de 700.000 autoturisme au fost marcate în lume. Noutatea sistemului PERMANENTMARK® este vizibilitatea marcării în lumina UV. Ideea nu este nouă, doar technologia prin care devine accesibil pe scară largă. Avantajul sistemului este că simultan foloseşte semne vizibile şi invizibile, astfel se poate evita ca doar dupa furt să se afle identificatoarele unice.


Mai multe detalii pe www.permanentmark.ro