Va este frica ca va fura masina?

vineri, 23 octombrie 2009

Sisteme antifurt inteligente

Furtul de masini este o problema internationala, in baza de data a Interpolului la sfarsitul anului 2008 se aflau peste 4,6 millioane de aututirsme furate, peste 1 200 000 de aututirsme furate numai in Europa.
Desi Uniunea Europeana in 2008 a adoptat o recomandare referitor la Marcarea eficienta a pieselor (CCONSILIUL UNIUNII EUROPENE 8097/08, Bruxelles 4 aprilie 2008), producatorii nu sunt interesati de a oprii furtul de auto.
"Criminalitatea organizată este responsabilă de 30 până la 40% din totalitatea vehiculelor furate în UE. Acest tip de furt de vehicule este profesionist, utilizând mijloace sofisticate si violente. Mai mult, infractorii profesionisti contracarează eficienta controalelor prin schimbarea identitătii vehiculului sau prin demontarea vehiculelor si vânzarea pieselor neidentificabile.
Marcarea eficientă a pieselor (MEP) este o măsură care face impracticabilă falsificarea identitătii
vehiculului si care identifică piesele unui vehicul."
Proiect de concluzii ale Consiliului privind evaluarea impactului eventualei introduceri a marcării eficiente a pieselor ca măsură obligatorie pentru toate vehiculele nou fabricate si importate/înregistrate în Uniunea Europeană.

Metodele de prevenire
Sisteme electronice, ne putem distinge doua tipuri, montata de producator sau ulterior.
Cele montate de producatori sunt immobiliser, majoritatea masinilor noi au deja din fabrica dar nu sunt eficiente, alarme, la fel sunt foarte usor de anihilate de catre hoti de masini, sisteme mixte sunt mointate numai pe anumite tipuri mai scumpe (Audi, BMW).
Semnalul de la cheie se poate intercepta chiar si cu metode simple se poate inregistra si redat acelasi semnal la acelasi frecventa si masina se poate deschide.

O metoda pe care am incercat, si majoritate masinilor de serie se paote deschide:
1. Laptop dotat cu TV tuner (calculator, palm, ipod etc....);
2. Se inregisteraza semnalul chei (ori scrie pe cheie frecventa Opel, Ford), pe largime de banda 430-440 MHz;
3. Se reda acelasi semnal la iesire de sunet pe care se conecteaza un emitator de microfon fara fir (are jack stereo), si se regleaza (majoritate au un potentiometru pentru reglaj fin).
Incercati si astept comentarile, eu am reusit sa dschid si Opel si Renault cu aceasta metoda.

Sisteme electronice si mecanice montate ulterior, eu cel putin am gasit 4 metode.
Alarme electronice, se poate anihila, sunt cunoscut de catre hoti, eu cunosc metode de anihilare, inca nu am incercat pe ele dar astept comentarile.
Imobilisatoare, blocaje pe volan, schimbatoare de viteza, parerea hotilor ca aceste echipamente doar prelungeste timpul furtului, necesita mai multa pregatire, insa in cazul in care masina furata se oune pe trailer, nu prea il intereseaza.
Sisteme de urmarie GPS, parerea me ca sunt cele mai cautate, dar si cele mai proaste cand este vorba furtului de auto. Sunt foarte usor de depistate cu un simplu scaner de frecventa, si apoi cu un simplu bruiaj GSM deja este anihilat, nu mai emite nici un semnal.
Intrerupatoare ascunse, se monteaza un intrerupator, sau un detector de chip. Este o metoda destul de buna, impiedica doar pornirea auturismului. In cazul in care hoti vor sa faca piese din masina, il poate tracta linistit masina furata.
Va continua......

Pentru orice informatie, va rog sa-ma contactati.
Cu stima si respect,
PERMANENTMARK SECURITY SYSTEMS
Poti Csaba - director comercial
Tel.: 0040 745 252693 begin_of_the_skype_highlighting              0040 745 252693      end_of_the_skype_highlighting
Email.: poti.csaba@permanentmark.ro
www.permanentmark.ro




Un comentariu:

  1. Haidem sa initiem o actiune impotriva celor ce cumpara si isi monteaza oglinzi furate (chiar inscriptionate). Daca vedeti in trafic masini cu alte numere inscriptionate pe oglinzi decat numarul de inmatriculare al masinii sa le facem poze si sa le postam pe http://undemieoglinda.wordpress.com

    Acolo proprietarii pagubiti pot identifica masina "nou-posesoare" si pot face si o plangere la politie inarmati cu informatii!

    RăspundețiȘtergere