Va este frica ca va fura masina?

vineri, 14 august 2009

Politia nu face fata!

Iata din nou o stire de pe www.politiaromana.ro

Două persoane, suspecte de trafic cu maşini de lux, reţinute de poliţişti
Cercetările s-au desfăşurat sub coordonarea procurorilor, cu sprijinul D.G.I.P.I., pentru probarea activităţii infracţionale a suspecţilor •Ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au reuşit, în urma activităţilor desfăşurate, identificarea şi probarea activităţii infracţionale a două persoane, suspectate de trafic cu maşini de lux.
• În scopul eficientizării şi asigurării desfăşurării cu claritate a probatoriului faţă de suspecţii în această cauză, începând cu luna iulie a.c., a fost solicitat sprijinul de specialitate al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.
• Au fost astfel declanşate o serie de acţiuni specifice de monitorizare a suspecţilor, în urma cărora au fost obţinute date certe şi informaţii importante cu privire la activităţile infracţionale desfăşurate de suspecţi, modalitatea şi împrejurările comiterii faptelor.

Cercetările în acest caz au fost demarate urmare a faptului că Poliţia Română a fost informată, prin intermediul Interpol, că mai multe persoane, de diferite cetăţenii, închiriau autoturisme, folosindu-se de acte false, după care nu le mai restituiau. În urma verificărilor declanşate, au fost identificate în trafic, mai multe autoturisme astfel semnalate, care au fost ridicate şi indisponibilizate pentru clarificarea situaţiei juridice.
Poliţiştii români, sub coordonarea procurorilor, au efectuat miercuri, 12 august a.c., şase percheziţii în Bucureşti şi Buftea, în urma cărora au ridicat mai multe mijloace de probă. Totodată, pe baza probatoriului administrat, faţă de două persoane suspectate de trafic cu maşini de lux a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Cele două persoane sunt suspectate că, din 2007 până în prezent, au deturnat autoturisme de lux de la firme de închirieri / leasing din ţări membre ale Uniunii Europene şi Elveţia. Acestea erau înmatriculate în România pe bază de documente false.
Până în prezent, au fost identificate peste 100 de autoturisme, din care mai mult de jumătate au fost restituite, deja, părţilor vătămate. Celelalte se află în prezent în spaţii special amenajate din cadrul I.G.P.R.
Poliţiştii români continuă activitatea de colaborare cu autorităţi din mai multe state europene, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a membrilor grupării.

www.permanentmark.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu